De chinezen in Spanje

Geplaatst op 27/10/2017

De Spanjaarden lijken de televisieformats van De chinezen wel te kunnen smaken. Na een eerdere adaptatie van 'Ten Oorlog', komen er nu ook versies van 'Radio Gaga' en 'Manneken Pis'.

Begin dit jaar kwam TV3 al met 'Trinxeres', een programma gebaseerd op het format van 'Ten Oorlog', maar dan over de laatste frontlijn van de Spaanse Burgeroorlog in Catalonië. Carles Costa, Eloi Vila en Marc Juan namen toen de rollen van Arnout, Jonas en Mik over en gingen op zoek naar verhalen langs deze frontlijn.

Ook 'Radio Gaga' ging deze zomer richting Spanje, waar presentatoren Quique Peinado en Manuel Burque achter de microfoon plaatsnamen en 6 afleveringen lang mooie verhalen sprokkelden op zender #0. Joris en Dominique gingen met plezier hun collega's opzoeken in Barcelona, waar de opnames voor het tweede seizoen bezig zijn.

Tenslotte krijgt nu ook 'Manneken Pis' binnenkort een remake bij de Spanjaarden, en zal Catalaans presentator Joan Maria Pou uitnodigingen van toeristen sprokkelen in Barcelona in 'El convidat' op TV3. Wij zijn alvast benieuwd!