Onze Programma's

 • De Slapelozen

  vanaf 9 oktober elke woensdag op Canvas

  In De slapelozen onderzoekt Annick Ruyts waarom zoveel mensen net als zij slecht slapen. Ze praat daarover met experten en lotgenoten.Samen gaan ze op zoek naar een antwoord op vragen die haar, en bij uitbreiding 70% van de Vlamingen, wakker houden. Waarom slapen we? Wat is een goede nachtrust? Wat veroorzaakt slapeloosheid? Wat doen mensen ’s nachts om in slaap te geraken, of net om wakker te blijven? En vooral: wie is wakker op dit nachtelijke uur, en waarom?

  Annick Ruyts is bekend van programma's als Grenzeloze Liefde, Te Gek en We Are From Belgium. De jongste jaren werkt ze als eindredactrice van Alleen Elvis Blijft Bestaan. Sinds vier jaar lijdt Annick aan ernstige slapeloosheid. Uit haar getuigenis in het programma Hautekiet groeide een reeks op Radio 1 dit voorjaar en de televisiereeks De slapelozen.

 • De Noodcentrale (seizoen 3)

  vanaf 15 april elke maandag om 20u40 op één

  De deuren van 101 en 112 zwaaien vanaf 15 april open voor een derde seizoen van De Noodcentrale. Het programma werpt een blik op het kloppende hart van de hulpdiensten. Dit seizoen kruipen de kijkers acht afleveringen lang mee in de hoofdtelefoon van de calltakers in drie nieuwe meldkamers: Gent (112), Brussel (101) en Hasselt (101).

  Ook deze keer wordt u weer bij de keel gegrepen door de intensiteit en diversiteit van de oproepen: van reanimaties en zware verkeersongevallen tot gewelddadige overvallen. Maar ook de eigenheid van elke regio is hoorbaar: van anderstalige bellers en de verkeersproblemen in Brussel tot loslopende everzwijnen in Limburg, de calltakers staan overal paraat om de bellers 24/24 bij te staan.

 • Rond de Noordzee

  vanaf 16 april elke dinsdag om 20u25 op NPO2 (NL), daarvoor op één

  In dit avontuurlijke reisprogramma vertrekt Arnout Hauben - samen met cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens - op een 5.000 kilometer lange tocht rond de Noordzee. Arnout gaat op zoek naar de rijke geschiedenis van onze Noordzee en verzamelt verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld. Achter de Vlaamse kustlijn schuilt namelijk een enorme waterwereld die we amper kennen, een zee die de Belgische geschiedenis heeft gemaakt en die ons met de Fransen, Engelsen, Schotten, Noren, Denen, Duitsers en Nederlanders verbindt.

 • Terug naar Rwanda

  werd uitgezonden voorjaar 2019 op Canvas

  Op 6 april 2019 is het precies 25 jaar geleden dat het vliegtuig van de Rwandese president Habyarimana werd neergeschoten en de genocide in Rwanda begon. In het ogenschijnlijk paradijselijke land met zijn duizend heuvels werden op 100 dagen naar schatting 800.000 Tutsi’s en gematigde Hutu’s vermoord.

  Terug naar Rwanda vertelt het drama van de Rwandese genocide aan de hand van vijf concrete, persoonlijke verhalen. Elke aflevering portretteert mensen die de genocide hebben meegemaakt en hetzelfde verleden delen, maar het beleefden vanuit een ander standpunt. Telkens wordt er toegewerkt naar een ontmoeting of confrontatie tussen de betrokkenen.

 • Iedereen Beroemd

  om 19u40 op één met dagelijkse bijdrages van De chinezen

  • de week van

   Elke week gidsen we u in vijf afleveringen doorheen de kleine en grote verhalen van een bijzondere plek in Vlaanderen.
  • Bravo België!

   Zonder ons Belgen had de wereldgeschiedenis er heel anders uitgezien. Daarom zeggen wij: Bravo België!
  • Het dilemma

   Ons panel breekt zich elke week het hoofd over hartverscheurende dilemma's.
  • Op kot

   Zeven studenten leven een jaar lang onder één Leuvens dak.
  • Homo Universalis

   Iedereen Beroemd gaat opnieuw op zoek naar de m/v die 100 opdrachten tot een goed einde kan brengen.
  • Retro foto

   Een groep fotogenieke vrijwilligers recreëert een foto uit de oude doos.
  • De crèche

   In onze crèche worden de debatten geopend en de luiers geledigd over het nieuws van de week.
 • De weekenden

  werd uitgezonden najaar 2018 op Canvas

  In De weekenden spreekt Joris Hessels maandelijks af met negen mensen die zichzelf een jaar lang filmen. In de loop van dat jaar gaan ze geregeld samen op weekend in het wijnkasteel van Haksberg.

  2018 is voor alle deelnemers van De weekenden een sleuteljaar, een nieuwe wending. Het is een keerpunt waarvan ze zelf de motor zijn, of waartoe ze door de omstandigheden gedwongen worden: een aaneenschakeling van kwetsbare portretten en openhartige getuigenissen.

 • Appel d'Urgence (seizoen 3)

  werd uitgezonden voorjaar 2019 op RTL-TVI

  'Appel d'Urgence', de Franstalige tegenhanger van 'De Noodcentrale', is al toe aan haar derde seizoen op RTL. Dit seizoen geven zowel de 101- als de 112- centrales van Namen als Luik het beste van zichzelf. In Luik krijgt de kijker de vertrouwde gezichten van het eerste uur opnieuw te zien: Carole, Deborah en Armand vertegenwoordigen de 112 en Patrick, Michel en Fred stralen voor de Luikse 101. De Naamse calltakers komen voor het eerst in beeld waarbij Akoely, Carline en Amandine de bellers van de 112 te woord staan en Nadia, Anne en Patrick het beste van zichzelf geven bij de 101. Een moeilijke reanimatie of een ruzie die uit de hand loopt? Geen nood, bij deze calltakers bent u in veilige handen.

 • Voor de mannen

  werd uitgezonden najaar 2018 op canvas

  In de driedelige documentaire Voor de mannen praat journalist Xavier Taveirne met de eerste generaties mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. Het is een aangrijpende en vaak ook onthutsende reeks met verhalen over liefde, strijd en pijn, en het taboe van het homo zijn in minder tolerante tijden. In drie afleveringen vertellen oudere homo’s ongecensureerd hun verhaal waarin ze heikele actuele thema’s niet uit de weg gaan.

 • Nooit meer ten oorlog

  werd uitgezonden 11 november 2018 op één

  Op 11 november 2018 was het precies honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Na vier jaar herdenken in Vlaanderen werd vanaf de Grote Markt in Ieper teruggeblikt op een eeuw lang Wapenstilstand. Karl Vannieuwkerke praatte alles aan elkaar en ontving in de studio nationale en internationale gasten die een link hebben met de Eerste Wereldoorlog. Goedele Wachters was de vliegende reporter van dienst en Arnout Hauben luisterde langs de frontlijn naar het (muzikale) oorlogsverhaal van kleine en grote artiesten. Die gesprekken werden afgewisseld met reportages.

 • Leve de Zoo!

  werd uitgezonden voorjaar 2018 op één

  In 2018 bestaat de dierentuin van Antwerpen 175 jaar. Die gelegenheid grijpt Arnout Hauben aan om de kijkers zes afleveringen lang op sleeptouw te nemen doorheen de rijke geschiedenis van ZOO Antwerpen. Na zijn vele reizen trekt Arnout dit keer op een avontuurlijke tocht dichtbij huis. Met mens én dier in de hoofdrol. Een tocht terug in de tijd ook: van de oprichting van de Zoo tot de moderne dierentuin die het vandaag geworden is.

 • Gek en geniaal

  werd uitgezonden najaar 2017 op canvas

  In 'Gek en geniaal' maken we kennis met acht psychosegevoelige mensen. Ze lijden aan schizofrenie, bipolaire stoornis en/of een andere aandoening. Allemaal gaan ze de uitdaging aan om samen met een gerenommeerde kunstenaar of artiest een kunstwerk te maken. Ze geven ons een inkijk in hun persoonlijke leefwereld door hun psychotische ervaringen via kunst te verbeelden. Zo gunnen ze ons een blik in hun leven, hun hoofd en hun ziel, waardoor we de kans krijgen hun psychose beter te begrijpen.

  De reeks is geïnspireerd door de campagne van Te Gek!? en conceptueel kunstenaar Sven unik-id rond psychoses (Ik trap gewoon door).

 • Radio Gaga

  seizoen 3 werd uitgezonden najaar 2017 op canvas

  Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan nog een laatste keer op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio. Ze strijken neer op zeven bijzondere locaties, maken er hyperlokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering.

 • Tiense Zoetjes

  werd uitgezonden najaar 2018 op ROB-tv

  Jaarlijks rollen er in de Tiense Suikerraffinaderij meer dan twee miljard suikerklontjes van de band. Enkele van die klontjes krijgen nu een bijzondere bestemming. Acht afleveringen lang volgen we de mensen die dag in dag uit tot hun knieën in de suiker zitten. Deze mensen krijgen in de reeks de kans om iemand die voor hen heel bijzonder is te bedanken met het allerzoetste cadeau.

   

 • A Walk in the Park

  werd uitgezonden zomer 2018 op ROB-tv

  Acht afleveringen lang kijken we mee over de schouders van toevallige passanten, vaste bezoekers en werknemers van de drie provinciedomeinen van Oost-Brabant: Provinciedomein Halve Maan Diest, Provinciedomein Kessel-Lo en Provinciedomein Het Vinne Zoutleeuw. Een wekelijks verslag van de grote en kleine verhalen in en rond de provinciedomeinen.

 • Zorg Werkt

  werd uitgezonden voorjaar 2018 op ROB-tv

  Wie zijn de mensen die dag en nacht klaarstaan om voor ons te zorgen? Acht afleveringen lang volgen we zorgverstrekkers uit de meest uiteenlopende disciplines. Dat ‘dag en nacht paraat’ geen holle woorden zijn in de zorgsector, bewijzen de tien verplegers, hulpverleners en zorgverstrekkers die we volgen in de reeks: 24 uur lang hollen we in een razend tempo achter hen aan. Van patiënt naar patiënt, van afspraak naar afspraak, van ziekenhuisbed naar revalidatiecentrum en weer terug.

 • Appel d'Urgence (seizoen 2)

  werd uitgezonden voorjaar 2018 op RTL-TVI

  ‘Appel d’Urgence’, de Franstalige tegenhanger van ‘De noodcentrale’, is aan zijn tweede reeks toe op RTL. Dit seizoen doken we onder in de 101- en 112-centrales van Henegouwen, de grootste en drukst bezette noodcentrales van het land.

   Een verkeersongeluk nabij de luchthaven van Charleroi, een drenkeling in de Lacs de l’Eau d’Heure, een nachtelijke schietpartij of een hartstilstand: de calltakers van politie, brandweer en ambulance in de noodcentrales van Mons staan 24/7 paraat om de 2.600 bellers per dag snel en doeltreffend te helpen.

 • De Helden van Arnout

  werd uitgezonden najaar 2017 op één

  Vroeger was de wereld groter dan vandaag. Reizen was moeilijker en avontuurlijker. Wie vertrok, kwam misschien nooit meer terug. In een nieuw avontuurlijk reisprogramma treedt Arnout Hauben in de voetsporen van Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht, mensen die we nu nog nauwelijks of helemaal niet meer kennen.

 • 4x7 (seizoen 3)

  werd uitgezonden najaar 2017 op Canvas

  4x7 is een eigenzinnig, wekelijks magazine dat bestaat uit 4 mini documentaires van 7 minuten. Elke 7 minuten is een auteursblik op de werkelijkheid. Het magazine is een erg persoonlijke benadering van een onderwerp en wordt voorafgegaan door een introductie van de maker waarin hij/zij zegt waarom dit onderwerp MOEST gefilmd worden. Het geheel van de 4 reportages vormt het wekelijkse magazine, een tijdelijke vorm die verdampt omdat de delen daarna opgaan in een online luik.

 • De Noodcentrale

  Seizoen 2 werd uitgezonden voorjaar 2017 op één

  In  'De Noodcentrale' kruipt de kijker mee in de hoofdtelefoon van de calltakers van de noodnummers 100-112 en 101. Zij staan vaak als eerste hulpverleners mensen bij op de meest cruciale momenten in hun leven. 'De Noodcentrale' werpt een indringende blik op het kloppend hart van de hulpdiensten.

 • 4x7 (seizoen 2)

  werd uitgezonden voorjaar 2017 op canvas

  4x7 is een eigenzinnig, wekelijks magazine dat bestaat uit 4 mini documentaires van 7 minuten. Elke 7 minuten is een auteursblik op de werkelijkheid. Het magazine is een erg persoonlijke benadering van een onderwerp en wordt voorafgegaan door een introductie van de maker waarin hij/zij zegt waarom dit onderwerp MOEST gefilmd worden. Het geheel van de 4 reportages vormt het wekelijkse magazine, een tijdelijke vorm die verdampt omdat de delen daarna opgaan in een online luik.

 • Appel d'Urgence

  werd uitgezonden voorjaar 2017 op RTL

  Appel d'urgence nous fera vivre le quotidien de 12 calltakers des numéros 112 et 101 et le destin de ceux qui les appellent face à leur détresse. Grâce aux caméras installées au cœur des centres d'appels, cette émission nous promet des moments rares, forts et émouvants.

 • Kroonprinsen

  werd uitgezonden voorjaar 2017 op één

  Een stel blozende twintigers maakt tegenwoordig de dienst uit in het veldrijden. Na het definitieve afscheid van de 40-jarige Sven Nys, begin 2016, ligt de strijd om zijn vacante troon helemaal open. We zetten ons een seizoen lang in het grillige spoor van vier grote wielertalenten, de kroonprinsen die week na week kleur geven aan de meest Vlaamse aller wintersporten: Wout van Aert, Mathieu Van der Poel, Laurens Sweeck en belofte Eli Iserbyt. 'Kroonprinsen' laat de kijker het veldrijden van binnenuit beleven. Wie gaat het best om met de wekelijks terugkerende chaos en stress die zo inherent zijn aan de sport?

   

 • M/V van het jaar 2016

  werd uitgezonden najaar 2016 op één

  Peter Van de Veire zoekt vanaf 26 december naar de M/V van het jaar. Welke landgenoten hebben dit jaar spreekwoordelijke punten gescoord in de wereld van de sport, cultuur, politiek, media of missverkiezingen? Zij komen in aanmerking voor deze nieuwe eretitel die hun CV pas echt compleet maakt. Elke dag wordt er teruggeblikt op een maand van 2016.

 • 4x7 (seizoen 1)

  werd uitgezonden najaar 2016 op canvas

  4x7 is een eigenzinnig, wekelijks magazine dat bestaat uit 4 mini documentaires van 7 minuten. Elke 7 minuten is een auteursblik op de werkelijkheid. Het magazine is een erg persoonlijke benadering van een onderwerp en wordt voorafgegaan door een introductie van de maker waarin hij/zij zegt waarom dit onderwerp MOEST gefilmd worden. Het geheel van de 4 reportages vormt het wekelijkse magazine, een tijdelijke vorm die verdampt omdat de delen daarna opgaan in een online luik.

 • Radio Gaga (seizoen 2)

  werd uitgezonden najaar 2016 op canvas

  Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio. Ze strijken neer op acht bijzondere locaties, maken er hyperlokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering.

 • Onder Vlaamse Velden

  werd uitgezonden najaar 2016

  De Groote Oorlog laat Arnout Hauben niet los. Drie jaar nadat hij voor Ten Oorlog de frontlijn van Nieuwpoort tot Gallipoli bewandelde, trekt hij zijn stapschoenen opnieuw aan. Deze keer zet hij ze stevig neer in de West-Vlaamse klei. In Langemark wordt het litteken van de Eerste Wereldoorlog nog één keer opengereten. Want waar 100 jaar geleden de Derde Slag bij Ieper woedde en de eerste gasaanval plaatsvond, komt een nieuwe, acht kilometer lange gaspijplijn te liggen. Maar eerst mogen archeologen én Arnout hun werk doen. Samen gaan ze op zoek naar sporen en doen ze kleine vondsten waarachter een groot verhaal schuilt. En natuurlijk praat Arnout ook met de omwonenden, wier eigen kleine geschiedenis onlosmakelijk verbonden is aan de geschiedenis van hun streek en hun land.

 • Rendez-vous à Rio

  werd uitgezonden zomer 2016 op RTBF

  Reportagereeks over het onvoorspelbare parcours van tien Belgische atleten en een Belgisch team naar de Olympische Zomerspelen van Rio de Janeiro in 2016. Drie jaar lang werd hun sportieve missie gefilmd.

 • Duivelse Vrouwen

  werd uitgezonden voorjaar 2016 op VIER

  Katrin Kerkhofs, ook wel gekend als mevrouw Dries Mertens, maakt een reportagereeks over de vrouwen van de Rode Duivels. Katrin schetst als betrokken reporter een uniek portret van de vrouwen achter, naast en bij de Rode Duivels, in aanloop naar het EK van 2016 in Frankrijk.

 • Afspraak in Rio (seizoen 2)

  werd uitgezonden voorjaar 2016 op één

  Het tweede deel van de reportagereeks over het onvoorspelbare parcours van tien Belgische atleten en een Belgisch team naar de Olympische Zomerspelen van Rio de Janeiro in 2016. Drie jaar lang werd hun sportieve missie gefilmd.

 • De Quiz van het Jaar 2015

  werd uitgezonden najaar 2015 op één

  Het jaar 2015 in quizvragen. Veertien afleveringen lang nodigt Thomas Vanderveken vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2015.

 • Ten Oorlog II

  werd uitgezonden najaar 2015 op één

  In Ten oorlog II volgen Arnout Hauben, Jonas Van Thielen en Mikhael Cops in tien afleveringen de route van de bevrijding van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eerst volgen ze de geallieerden vanuit Londen en daarna het Rode leger vanuit Volgograd, met als einddoel Berlijn.

 • Jonge Benen

  werd uitgezonden zomer 2015 op één

  Driedelige docureeks waarin vier afgezanten van de nieuwe generatie wielrenners van dichtbij gevolgd worden. Tim Wellens, Sean De Bie, Louis Vervaeke en Jasper Stuyven zijn niet alleen sporters, maar ook vrienden. Opgegroeid in tijden van Instagram, WhatsApp en Twitter filmen ze ook hun eigen wedervaren in het peloton.

 • Honingblog

  was online te volgen op www.honingblog.be in 2015

  We volgen Britt Van Marsenille in haar eerste jaar als imker, met vallen en opstaan.

 • Afspraak in Rio (seizoen 1)

  werd uitgezonden voorjaar 2015 op één

  Het eerste deel van de reportagereeks over het onvoorspelbare parcours van tien Belgische atleten en een Belgisch team naar de Olympische Zomerspelen van Rio de Janeiro in 2016. Drie jaar lang werd hun sportieve missie gefilmd.

 • De Quiz van het Jaar 2014

  werd uitgezonden najaar 2014 op één

  Het jaar 2014 in quizvragen. Veertien afleveringen lang nodigt Thomas Vanderveken vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2014.

 • People of Tomorrow

  werd uitgezonden najaar 2014 op één

  'People of Tomorrow' portretteert een tiental fans van over de hele wereld tijdens hun zelf gefilmde festivaltrip op Tomorrowland 2014. Het programma kijkt ook achter de schermen van het fenomeen Tomorrowland, en volgt de Belgische broers Dimitri Vegas en Like Mike, het wereldberoemde dj-duo, tijdens het festival. 'People of Tomorrow', een exclusieve inkijk in de wondere wereld van Tomorrowland, én van z'n bezoekers.

 • Manneken Pis

  werd uitgezonden voorjaar 2014 op één

  Acht afleveringen vol warm-menselijke verhalen uit alle hoeken van de wereld. Gesprokkeld in de schaduw van Manneken Pis door Arnout Hauben. In beeld gebracht in alle continenten door vier jonge reporters. Drie kwartier positieve vibes uit de wereld van Manneken Pis.

 • Naar De Top

  werd uitgezonden najaar 2013 op canvas

  Het verhaal van een groep jongeren uit verschillende wijken van Brussel. Samen met hun bokstrainers gaan ze de strijd aan tegen de natuurelementen wanneer ze de top van de Monte Rosa proberen te bereiken. Ondertussen filmen ze alles zelf met hun smartphones.

 • Ten Oorlog

  werd uitgezonden voorjaar 2013 op één

  In Ten oorlog trokken Arnout Hauben, Jonas Van Thielen en Mikhael Cops in negen afleveringen langs de Europese frontlijn van de Eerste Wereldoorlog.

Over het chinese volk

“De chinezen maken Vlaamse televisie”.

Alleen al voor deze klinkende krantenkop richtten Harald Hauben, Elke Neuville, Mikhael Cops en Arnout Hauben in 2011 productiehuis De chinezen op. Ze zochten een groep enthousiaste televisiemakers bij elkaar, en de rest is geschiedenis – meer bepaald televisiegeschiedenis in de vorm van human interestprogramma’s en aanverwanten. Met een veertigtal gedreven medewerkers timmeren De chinezen elke dag verder aan programma’s met mooie verhalen als rode draad.

Partners van De chinezen