Arnout Hauben gaat dwars door de Middellandse Zee voor nieuw Eén-programma

Geplaatst op: 07/10/2019

Voor zijn nieuwe reeks trekt Arnout van west naar oost door de Middellandse Zee. De eilanden, de natuurlijke grens tussen Europa en Afrika, zijn al eeuwenlang een smeltkroes van culturen. Arnout gaat op zoek naar verhalen over de zee en de eilandbewoners. In zijn gekende stijl laat hij heden en verleden moeiteloos in mekaar overvloeien.

Arnout Hauben trekt dit keer van Gibraltar naar Jeruzalem, langs bekende en minder bekende eilanden. En daar doet hij wat hij het beste kan: zoeken naar de grote en kleine verhalen van de mensen hij tegenkomt. Om zo het verleden te verbinden met heden.

De Middellandse Zee vormt de natuurlijke grens tussen Europa en Afrika. Maar tegelijkertijd is ze al eeuwenlang een smeltkroes van verschillende culturen. Net als rond de Noordzee hebben de volkeren rond de Middellandse Zee steeds contact gehad met elkaar, met goede en kwade bedoelingen. Nergens is dat grensgevoel en die eeuwenoude cultuur zo voelbaar als op de mediterrane eilanden.

Voor Rond de Noordzee werkte Hauben samen met cameraman Philippe Niclaes en klankman Ruben Callens, die ook de dronebeelden schoot. Zij zullen opnieuw meewerken aan Dwars door de Middellandse Zee.

Dwars door de Middellandse Zee wordt in 2020 op één verwacht.