Arnout duikt in het verleden van ZOO Antwerpen

Geplaatst op: 19/02/2018

Arnout Hauben viert 175 jaar ZOO Antwerpen met tv-reeks 'Leve de Zoo!', vol kleurrijke verhalen over mens en dier

Leve de Zoo! In 2018 bestaat de dierentuin van Antwerpen 175 jaar. Die gelegenheid grijpt reportagemaker en meesterverteller Arnout Hauben aan om vanaf 20 februari de kijkers zes afleveringen lang op sleeptouw te nemen doorheen de rijke geschiedenis van ZOO Antwerpen. Na zijn vele reizen voor onder meer de programma’s Ten oorlog en De helden van Arnout, trekt Arnout dit keer op een avontuurlijke tocht dichtbij huis. Met mens én dier in de hoofdrol. Een tocht terug in de tijd ook: van de oprichting van de Zoo tot de moderne dierentuin die het vandaag geworden is.

De Antwerpse Zoo spreekt al generaties lang tot de verbeelding. Haar roemrijke verleden maakt deel uit van ons collectief geheugen. Ook de vroegste herinneringen van Arnout Hauben bestaan uit beelden van kleurrijke papegaaien, van olifanten die apennootjes eten en van de imposante gorilla Gust. De Zoo ademt nostalgie en leeft van herinneringen, maar is veel meer dan geschiedenis alleen. Ze is een ontmoetingsplaats voor mens en dier en ze speelt een belangrijke rol bij wetenschappelijk onderzoek en natuurbeheer in binnen- en buitenland.

  • Arnout: 

"Meer nog dan over dieren gaat het verhaal van de Zoo over mensen. Sterker zelfs, de Zoo houdt ons een spiegel voor. Zij doet ons nadenken over onszelf. Over ons gedrag en onze manier van samenleven."

  • Dries Herpoelaert, algemeen directeur ZOO Antwerpen:  

“Ik ben een fiere directeur en ben zeer dankbaar dat we met zijn allen 175 kaarsjes uit kunnen blazen voor de verjaardag van ZOO Antwerpen. Hoe vier je zo’n verjaardag gepast? Een nieuwe tv-reeks en ons indrukwekkende musicalspektakel ZOO of Life bijten de spits af. De tv-reeks geeft de kijker een unieke blik op ons nog ongekende erfgoed en onze rijke geschiedenis met heel wat kleurrijke figuren. Geniet van de ZOO zoals je ze nog nooit beleefde.”